Kunst paaste det Uncategorized Dansk design i Haag

Dansk design i Haag

Dansk design i Haag post thumbnail image

Dansk design i Haag: Åbning af en succesfuld dansk designudstilling i Haag

I en tid, hvor globalisering og identitetsspørgsmål fylder meget i vores hverdag, springer dansk design ud som en unik kombination af æstetik og funktionalitet, samtidig med at det afspejler vores danske formål og værdier. Fra den 1. februar 2023 har man mulighed for at opleve en eksklusiv dansk designudstilling i den ikoniske by Haag, som kaster lys over begavede danske designere og deres skabelser.

Udstillingen “Dansk Design i Haag” har til hensigt både at være et udstillingsvindue for dansk design og et lille levende laboratorium, hvor nye projekter og ideer kan blomstre og vokse. Dette initiativ blev født ud af et samarbejde mellem det danske kulturministerium, lokale kunstpartnerskaber og danske virksomheder for at fremme dansk design og industi, hvilket giver både lokale og internationale besøgende en smagsoplevelse af, hvad Danmark har at byde på inden for dette område.

Designudstillingen åbner dørene op for et nærmere kig på både klassiske og moderne designs fra nogle af de mest kendte danske designere såsom Arne Jacobsen, Verner Panton, Hans J. Wegner, Børge Mogensen og mange andre.

Udstillingen vil præsentere et bredt udvalg af produkter fra møbler, belysning og tekstiler til køkkenudstyr, keramik og arkitektur. Formålet med udstillingen er at vise eksportpotentialet for dansk design, men også at øge kendskabet til danske designprodukter i udlandet.

En række designmøder og workshops vil også blive organiseret, hvor lokale og internationale designere får mulighed for at udveksle ideer og lære mere om danske kvalitetsprodukter og designprocesser. Dansk design vil således blive forbundet med den lokale kontekst gennem en interaktiv proces, der understøtter iværksættere og nytænkning indenfor industrien.

En anden del af projekten er et konkret samarbejde mellem danske virksomheder og hollandske skoler – en gestus for at give de unge mulighed for at stifte bekendtskab med dansk design og være inspireret til at følge i designerens fodspor.

“Dansk Design i Haag” er uden tvivl et stort skridt i retning af at opretholde dansk designs position på verdensmarkedet samt at fremme inspiration, innovation og samarbejde mellem landene. Besøgende kan se frem til en udforskning af traditionelle og banebrydende kreationer fra danske designere med et krav om kvalitet og funktionalitet.

Dansk design i Haag: Et kig på den danske indflydelse i den internationale by

Haag, også kendt som Den Internationale By for Fred og Retfærdighed, er hjemsted for nogle af verdens mest prestigefyldte organisationer, herunder Den Internationale Domstol og Europol. Men Haag huser også en stærk dansk designarv, og det er denne, der formår at tiltrække opmærksomhed fra hele verden.

Danmark er kendt for sine innovative og minimalistiske designtraditioner, og det er denne æstetik, der findes i en række danske virksomheder i Haag. Disse virksomheder præsenterer et spændende udvalg af dansk møbeldesign og arkitektur samt kreative rumskabende løsninger.

En af de mest fremtrædende danske designvirksomheder i Haag er Hay. Grundlagt i 2002 af Mette Hay og hendes mand Rolf Hay, åbnede de deres første butik i Haag i 2017. Hay butikken i Haag viser et bredt udvalg af deres populære møbler, belysningsdesign og interiørtilbehør.

En anden repræsentant for dansk design i Haag er ferm LIVING. Med en filosofi om at skabe varme og moderne hjem gennem velovervejet design og høj kvalitet, tilbyder ferm LIVING et udvalg af unikke møbler, tekstiler, boligtilbehør og belysning.

Arkitektonisk har Danmark også haft indflydelse på nogle af Haags mest markante byggerier. Bjarke Ingels Group (BIG), ledet af den danske arkitekt Bjarke Ingels, designede det spektakulære ydre tilbage i 2014, og dette smukke eksempel på dansk design er nu blevet et ikonisk vartegn for både Haag og BIG.

Ud over disse navngivne virksomheder præges Haag også som helhed af en række andre danske designelementer, fra brugen af naturlige materialer som træ og glas til de minimalistiske formsprog, der er så karakteristiske for dansk design. Haag har omfavnet denne æstetik og gjort det muligt for besøgende og indbyggere at nyde en atmosfære, der er spændende og moderne, men samtidig også hyggelig og intim.

Det indbyrdes samspil mellem dansk design og Haags internationale karakter gør det muligt for dansk design at blomstre i den hollandske hovedstad. Ved at bringe disse to verdener sammen bidrager Haag ikke kun til at skabe smagfulde rammer, men giver også grobund for fremtidige kreative samarbejder mellem Danmark og resten af verden.

I en tid hvor grænser synes at blive mindre betydningsfulde, sætter Haag stadig dansk design i centrum for international opmærksomhed. Som et sted hvor kunstnere, arkitekter og designere fra hele verden samles for at skabe nye visioner og ideer, viser Haag sin åbenhed over for ny inspiration – og dansk design er ingen undtagelse.

Related Post